top of page

Tips voor het verkopen van vastgoed <met data van REDFIN>

Bijgewerkt op: 3 mei 2023


In deze blogpost hebben we het over een aantal handige tips om vastgoed snel en voor een goede prijs te verkopen. Hoewel de gegevens en voorbeelden die we zullen bespreken afkomstig zijn van REDFIN, een Amerikaans vastgoedbedrijf, zijn de conclusies en lessen die we uit de gegevens kunnen trekken universeel. Of u nu in de VS of ergens anders ter wereld woont, deze tips en inzichten kunnen u helpen bij het succesvol verkopen van uw vastgoed.
Wat is de beste dag om een woning te koop te zetten?


Volgens de gegevens van REDFIN hebben woningen die op donderdag te koop worden gezet een grotere kans om snel verkocht te worden. Bovendien ook voor meer geld, want meer dan 20% van hen wordt boven de vraagprijs verkocht. Deze trend is nog duidelijker in april, waar één op de vier woningen die op donderdag te koop worden aangeboden, boven de vraagprijs wordt verkocht.Huizen die op donderdag te koop worden gezet, worden gemiddeld voor $2.352 meer verkocht dan die op zondag worden aangeboden. Ondanks dit voordeel kiezen slechts 18% van de verkopers ervoor om hun huizen op donderdag te koop te zetten.


Concluderend presteren huizen die aan het einde van de werkweek, vooral op donderdag, worden aangeboden over het algemeen beter qua verkoopprijs en snelheid. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat kopers meestal bezig zijn met het voorbereiden van hun weekend van huizenjacht en open-huis-hoppen tijdens deze periode, waardoor het een geschikt moment is om een woning te koop aan te bieden.
Hoe bepaal ik de juiste verkoopprijs van vastgoed?


Het uitproberen van de markt met een te hoge prijs is contraproductief. Dit komt doordat woningen op de eerste dag dat ze op de markt komen vijf keer meer online weergaven krijgen dan een week later. Als potentiële kopers uw huis aanvankelijk als te duur beschouwen, zullen ze er misschien niet meer naar kijken. Zelfs als u de prijs later verlaagt, heeft u mogelijk al de cruciale kans gemist om de aandacht van de koper te trekken.
Zijn hoogwaardige visuals of foto's de investering waard?


Ja. Woningen met hoogwaardige visuals leveren doorgaans meer geld op en worden sneller verkocht. Verkopers die hoogwaardige visuals gebruikten voor hun pand, kregen gemiddeld $3.400 meer voor hun vastgoed.Het gebruik van hoogwaardige visuals kan ook leiden tot snellere woningverkopen. Specifiek werd vastgesteld dat woningen met een prijsklasse van $400.000 tot $499.999 drie weken sneller verkocht werden wanneer ze op professionele wijze werden gevisualiseerd.Het is dus duidelijk dat het hebben van hoogwaardige visuals een waardevolle investering is voor het snel en efficiënt willen verkopen.


Ontdek de hoogwaardige visuele diensten van Box Media voor project ontwikkelaars en architecten.

Comments


bottom of page